Programın Amacı
Proficiency/Yeterlilik Sınavı genellikle Eylül ayı içerisinde düzenlenilen ve sınav içeriğinin üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterdiği bir sınavdır. Program, öğrencilerin Hazırlık Sınavını geçmeleri ya da öğrencilerin üst seviyelerden başlayarak bölüme geçmelerini sağlayacak bir ders hazırlığı içermektedir. Proficiecy/ Yeterlilik sınavı içeriğinde, Dil Bilgisi (Grammar), Kelime Bilgisi (Vocabulary), Dinleme (Listening), Okuma/Okuduğunu Anlama (Reading/ Reading Comprehension) ve Yazma (Writing Paragraph/Essay) kısımları yer almaktadır.
Eğitim İçeriği
Grammar/ Dil Bilgisi : Proficiency/Yeterlilik Sınavında yer alan dil bilgisi soru formatına uygun olarak öğrencilerimize gerekli eğitim verilir ve konuların pekiştirilmesine yönelik çeşitli ek materyal hocalar tarafından sağlanır. Eğitimin verimliliğini ölçmek için konu tekrar testleri ile öğrenci bilgisi ölçülür.
Reading/ Okuma Becerisi : Öğrencinin okuma becerisini geliştirerek sınavda, okuma metinlerini çözümleme, ip uçlarını etkili bir şekilde kullanabilme ve cümlelerde yer alan bilinmeyen kelimeleri içerikten çıkarabilme gibi teknikler öğretilir. Bu beceriyi edinmesi için eğitim sürecinde öğrenciye skimmimg ve scanning teknikleri öğretilerek metin analizi yapabilme becerisi kazandırılır.
Listening/ Dinleme Becerisi : Proficiency/Yeterlilik sınavlarında Listening bölümü yer almayabilir. Bu üniversitenin tercihine bağlıdır. Eğer üniversite sınavda dinleme bölümünü dahil ediyor ise ders işleyişi üniversitenin soru formatına eş değer biçimde düzenlenir ve öğrencinin dinleme, dinlediğini anlama ve dinlediği metine yönelik soruları cevaplayabilme yetisi etkili bir çalışma ile öğrenciye kazandırılır.
Writing/ Yazma Becerisi : Öğrencinin paragraf yazma, paragraf yazma becerisini geliştirerek essay formatına geçiş yapabilmesi amaçlanmaktadır. Bu çalışmaları destekleyecek teknik ve yöntemler öğrenciye öğretilerek bunları pekiştirmesini sağlayıcı çalışmalar haftalık olarak eğitmen tarafından yürütülmektedir. Öğrenciye düzenli olarak feedback verililerek eğitimin sürekliliği ve kontrolü sağlanır.
Speaking/ Konuşma Becerisi : Her Proficiency/ Yeterlilik sınavında yer almasa da üniversitenin soru türleri göz önüne alınarak telaffuz çalışmaları, konuya uygun olarak etkili konuşabilme ve konuşma teknikleri vb çalışmalarla öğrencinin kendini ifade edebilmesi amaçlanır.
Kimler Katılabilir?
Üniversite sınavını kazanıp Hazırlık Eğitimi olan bölümlere yerleşmiş öğrenciler veya üniversitenin proficiency sınavını geçememiş öğrenciler bu programa katılabilirler.
EĞİTMENLER
Program Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Tuncer CAN
Eğitmenler:
Derslerimiz, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görevli sınava ve program içeriğine hakim profesyonel ve deneyimli Öğretim Görevlileri tarafından verilecektir.
Katılımcı Sayısı
En az:10
En çok:50
Eğitim Şekli
Eğitimimiz Uzaktan Eğitim şeklinde online olarak verilecektir.
ÖDEME SEÇENEKLERİ
Havale ve EFT Ödeme yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz.
Kesin Kayıt için; Kayıt olurken görünen eğitim ücretini ödemeniz ve dekontu “iucsem@istanbul.edu.tr” adresine mail göndermeniz gerekmektedir.
Sertifika ve Katılım belgesi Hakkında
E-Devlet üzerinden sorgulanabilir elektronik Sertifika verilecektir.
Banka Hesap Bilgilerimiz
Türk Lirası Hesabı
Banka Adı: Halk Bankası
Şube Adı: Cerrahpaşa
Şube Kodu: 1530
Hesap No: 04000147
İBAN No: TR19 0001 2001 5300 0004 0001 47
NOT:*** Merkezimize yapılacak olan eğitim ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına veya Hesap No yatırılması halinde Yapılan ödemelerde;
Alıcı adı kısmına : İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sürekli Eğitim Merkezi
Açıklama Kısmına : Adınız-Soyadınız ve hangi eğitim(Eğitim adını kısaltarak yazabilirsiniz. ) olduğunu mutlaka yazınız.Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır.
Ödeme Dekontunu sem@iuc.edu.tr adresine mail atmanız gerekmektedir.