Program Tanımı
ROC ANALİZİ
Günümüzde ROC analizi farklı klinik durumlarda uygulanan tanı testlerinin performansını belirlemek ve lojistik modeller, doğrusal sınıflama analizi gibi istatistiksel modellerin doğruluğunu değerlendirmek amacı ile kullanılan bir yöntemdir. Ek olarak bir tanı testinin performansını tanımlayarak yeni tanı testlerinin gelişimini de sağlar. Aynı zamanda tanı testleri ve tahmin modellerinin değerlendirilmesi, doğruluğun sayısal sonuçlarla açıklanması ve tahminlerin doğruluğu arasında karşılaştırma yapılmasına olanak sağlar. Ayrıca klinik çalışmalarda eşik değeri belirler, yapısında var olan ve duyarlılık-özgüllük arasında yer alan değerlendirme dışı sonuçları ortaya koyar. Örnek genişliğinin belirlenmesi ve meta analizi gibi klinik araştırmalarda kullanılabilir.
SAĞKALIM ANALİZİ
Sağkalım analizi; ilgilenilen herhangi bir olay gerçekleşene kadar geçen zaman içindeki verileri analiz etmek için kullanılmaktadır. İki ya da daha fazla denemeyi karşılaştıran klinik denemeler gibi medikal araştırmalarda da; zaman başlangıcı olarak bireyin deneysel çalışmaya katıldığı an alınmaktadır. Örneğin ilgilenilen olay hasta ölümü ise deneyin başlangıcından itibaren hastanın ölümüne kadar geçen süre sağkalım zamanını ifade etmektedir. Burada ilgilenilen olay sadece bir hastanın sağkalım süresi olmayabilir. Sağkalım analizinde yeni bir ilacın ya da hastalıkta geliştirilmiş yeni bir tedavi yönteminin hastalar üzerindeki etkisi incelenebilmektedir. Bununla birlikte iki farklı hasta grubunun yaşam süreleri karşılaştırılıp hastalık üzerindeki etkenlerde ortaya çıkarılabilmektedir.
Ders Programı
Tarih | Başlama – Bitiş Saati | Ders İçeriği |
1.Hafta | 14:00-18:00 | ROC Analizi |
2.Hafta | 14:00-18:00 | Survival(Sağkalım) Analizi |
Katılım Koşulları
Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veteriner, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunları, hekimler, sağlık uzmanları ve konulara ilgi duyanlar.
EĞİTMENLER
Program Koordinatörü
Prof. Dr. Murat Kirişci
Eğitmenler
Prof. Dr. Murat Kirişci
Katılımcı Sayısı
En az:15
En çok:25
Verilecek sertifika
Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.
Eğitim Şekli - Yeri
Eğitimimiz online olarak yapılacaktır.
ÖDEME SEÇENEKLERİ
Havale- EFT ve Kredi kartı Ödeme yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz.
Sertifika ve Katılım belgesi Hakkında
E-Devlet üzerinden sorgulanabilir elektronik Sertifika verilecektir.
Banka Hesap Bilgilerimiz
Türk Lirası Hesabı
Banka Adı: Halk Bankası
Şube Adı: Cerrahpaşa
Şube Kodu: 1530
Hesap No: 04000147
İBAN No: TR19 0001 2001 5300 0004 0001 47
NOT:*** Merkezimize yapılacak olan eğitim ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına veya Hesap No yatırılması halinde Yapılan ödemelerde;
Alıcı adı kısmına : İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sürekli Eğitim Merkezi
Açıklama Kısmına : Adınız-Soyadınız ve hangi eğitim(Eğitim adını kısaltarak yazabilirsiniz. ) olduğunu mutlaka yazınız.Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır.
Ödeme Dekontunu sem@iuc.edu.tr adresine mail atmanız gerekmektedir.