Programın Hedefi / Amacı
Küreselleşmenin de etkisiyle, günümüzde İngilizce bir dünya dili haline gelmiş, bunun sonucunda birçok ülkenin eğitim süreçlerinde vazgeçilmez bir yer edinmiştir. İngilizcenin şimdiye kadar görülmemiş bir biçimde yaygınlaşması ve anadilleri farklı milyonlarca insanın İngilizce öğrenmek istemesiyle İngilizcenin öğretimi konusu daha da önem kazanmıştır. Dilbilim, psikoloji, sosyoloji, edebiyat, iletişim, çeviri bilim gibi disiplinlerle ortak akademik alanlarda buluşan İngilizce öğretimi, evrilen “dil olgusu” ve 21. yüzyılla birlikte artan hareketlilik, göçler ve farklı dil ve kültürlerin etkileşimiyle bilişim/bildirişim ve teknoloji gibi daha farklı alanların da kesişme noktasında işlevsel kapsamını ve etki alanını genişletmiştir. Bu değişim ve dönüşümlerle, İngilizce ve yabancı dil olarak İngilizce öğretimine dair “eskiden beri bilinenleri” yeniden ele almak bu alanda görev yapan eğitimciler için bir gereksinim haline gelmiştir.
Yabancı dil olarak İngilizce dersi, ülkemizde de eğitimin her düzeyinde yer almış, yapılan her eğitim düzenlemesinde içerik, yöntem, eğitsel materyal, değerlendirme ve süre bakımından değişikliğe uğramıştır. İngilizceyi küresel dil haline getiren etkenlerin yanısıra öğretimi noktasında karşılaşılan bu değişikliklerin, farklı düzeylerde ders veren İngilizce öğretmenleri, yabancı dil çalışma komisyonlarında görev alan eğitmenler ve eğitsel materyal üreten uzmanlar tarafından bilinmesi ve izlenmesinin her türlü eğitsel üretime olumlu yansıması beklenmektedir. İçinde yaşadığımız ortamın ötesinde, bağlantılarını İngilizce üzerinden kuran ve yürüten küresel bir dünyayla ilişkilenmek amacıyla öğrenilen/öğretilen İngilizce’ye dair farkındalığı arttırmak ve öğretiminde yararlanılabilecek farklı beceriler edinmek kuşkusuz bir yenilenme süreci gerektirmektedir.
Bu bakış açısıyla, Teacher Development in ELT: Considerations and Practices in the English Language Classroom in the 21st Century Sertifika Programı, yabancı dil olarak İngilizce öğretimi alanındaki güncel konu ve tartışmaları kuram ve uygulama ekseninde, sınıf-içi uygulamalara yönlendirici kapsamda ele alacak biçimde tasarlanmıştır. Programın, eğitimin tüm düzeylerinde görev yapan İngilizce öğretmenlerine ve yabancı dil olarak İngilizce öğretiminde planlama ve geliştirme çalışanlarına yararlı olacağı öngörülmüştür.
Bu bağlamda, program yabancı dil öğretmeni hizmet-içi eğitimini modüler bir sistem izleyerek 3 temel eksende geliştirmektedir: dil sınıflarında yüz yüze ve uzaktan eğitimde güncel yaklaşımları, uygulama örnekleri ile destekleyen birinci modül; dil farkındalığı kavramını, dil -toplum etkileşimini ve İngilizce’nin dünyadaki statüsünü değerlendiren, dilin yaratıcı kullanımına ve eleştirel okuryazarlığa açılım sağlayan bir bakış açısı ile ele alan ikinci modül ve son olarak yüz yüze ve çevrimiçi eğitimde yabancı dil öğretiminin yerel düzlemde planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi esaslarını kuram ve uygulama dengesi kurularak işleyen 3. modül. Bu çerçevede, her modülde yer alan 3 ders ile, program toplam 9 dersten oluşmaktadır. Dersler aşağıda belirtilen ana konular çerçevesinde şekillendirilmiştir:
- İngilizce öğretiminde dil politikası, kuram ve uygulama bütünlüğü,
- Yapılandırmacı anlayışla şekillenen yeni yaklaşımlar,
- İçerik-odaklı dil öğretimi,
- Öğrenci değişkenlerine duyarlı öğrenen-odaklı öğretim yaklaşımları,
- Etkileşimsel öğrenme temelinde dil becerilerini geliştirme,
- Küresel bir dil olarak İngilizce; Dünya İngilizceleri,
- İngilizce öğretiminde farklı öğrenme ortamları için yaratıcı etkinlikler,
- Eleştirel dil farkındalığı çerçevesinde içerik ve materyal inceleme ve uyarlama,
- Çokdillilik ve İngilizce öğretimi,
- İngilizce sınıflarında bireysel farklılıklar ve çeşitlilik,
- İngilizce öğretiminde ölçme ve değerlendirmede yeni amaç ve araçlarla çok yönlü değerlendirme,
- Uzaktan öğretim ve İngilizce öğretimi,
- Farklı dil öğrenme ortamlarında eğitim teknolojilerinden yararlanma,
- İngilizce öğretiminde oyunlaştırma,
- İngilizce öğretiminde sanal / arttırılmış gerçeklik araçlarından yararlanma.
“Sertifika Eğitimi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim üyeleri tarafından geliştirilmiştir.”
Kimler Katılabilir?
İlk, orta, lise, üniversite düzeylerinde ders veren İngilizce öğretmenleri ve İngilizce öğretimi alanında planlama, geliştirme ve değerlendirmede görev yapan tüm eğitmenler başvurabilir.
EĞİTMENLER
Program Koordinatörü
Dr. Öğretim Üyesi Dilek İNAL,
Dr. Öğretim Üyesi Özlem ETUŞ
Eğitmenler
Dr. Öğretim Üyesi Dilek İNAL
Dr. Öğretim Üyesi Özlem ETUŞ
Dr. Öğretim Üyesi Muazzez Yavuz KIRIK
Dr. Öğretim Üyesi Yasemin ORAL
Dr. Öğretim Üyesi Gülay KIRAY
Dr. Öğretim Üyesi Tuncer CAN
Dr. Öğretim Üyesi Serap ÖNEN
Dr. Öğretim Üyesi Devrim GÜNAY
Dr. Nazlı Ceren IŞIKLIGİL
Katılımcı Sayısı
En az:20
En çok:40
Verilecek sertifika
Programda yer alan derslere katılım gösteren ve ders yükümlülüklerini başarıyla tamamlayan katılımcılara eğitim sertifikası verilecektir.
Eğitim Şekli
Eğitimimiz Uzaktan Eğitim şeklinde online olarak verilecektir.
ÖDEME SEÇENEKLERİ
2 taksit olarak Havale- EFT ve Online Ödeme yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz.
Kesin Kayıt için; Kayıt olurken görünen eğitim ücretinin en az yarısını ödemeniz gerekmektedir.
Sertifika ve Katılım belgesi Hakkında
E-Devlet üzerinden sorgulanabilir elektronik Sertifika verilecektir.
Banka Hesap Bilgilerimiz
Türk Lirası Hesabı
Banka Adı: Halk Bankası
Şube Adı: Cerrahpaşa
Şube Kodu: 1530
Hesap No: 04000147
İBAN No: TR19 0001 2001 5300 0004 0001 47
NOT:*** Merkezimize yapılacak olan eğitim ödemelerinin veya ön kayıt ücretlerini Halk Bankası IBAN numarasına veya Hesap No yatırılması halinde Yapılan ödemelerde;
Alıcı adı kısmına : İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sürekli Eğitim Merkezi
Açıklama Kısmına : Adınız-Soyadınız ve hangi eğitim(Eğitim adını kısaltarak yazabilirsiniz. ) olduğunu mutlaka yazınız.Aksi takdirde yapılan ödeme size ait olduğu anlaşılmamaktadır.
Ödeme Dekontunu sem@iuc.edu.tr adresine mail atmanız gerekmektedir.